Phimex Connect: de Brexit oplossing

Door de Brexit wordt het Verenigd Koninkrijk gezien als een land buiten de EU. Dit zal als gevolg hebben dat douaneformaliteiten terugkeren, wat resulteert in administratieve handelingen die organisaties zowel veel tijd als geld kosten. Verzendt uw organisatie regelmatig pakketten naar het Verenigd Koninkrijk dan is Phimex Connect dé oplossing.

Wat is Phimex Connect?

Organisaties die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk krijgen door de Brexit te maken met douaneformaliteiten. Phimex Connect is een applicatie, die het administratieve proces voor het regelen van douanepapieren voor u vergemakkelijkt.

Deze applicatie koppelt uw database aan onze database zodat u niet handmatig alle zendingen in hoeft te voeren. Via de connectie wordt de informatie over uw zendingen automatisch toegevoegd aan het douanesysteem en worden de papieren voor uw zendingen aangevraagd. Deze papieren kunt u na goedkeuring downloaden, printen en toevoegen aan de juiste zending.

Voordelen Phimex Connect:

  • verhoogt de efficiëntie van het administratieve proces
  • bespaart u tijd en kosten
  • is snel en betrouwbaar

Wilt u graag meer weten? Vul dan ons contactformulier in en wij nemen zo spoedig als mogelijk contact met u op.

FAQ


Het Verenigd Koninkrijk heeft op 31 januari 2020 de Europese Unie verlaten. Er geldt nu een overgangsperiode, tot en met 31 december 2020. Tijdens die periode verandert er in praktijk nog niets. Vanaf 1 Januari 2021 zal er voor alle import vanuit UK en voor alle export naar UK een douane aangifte gemaakt moeten worden.
Nee. Het Verenigd Koninkrijk heeft de EU verlaten op 31 januari 2020 en vanaf 1 januari 2021 worden de effecten merkbaar. Dan loopt de overgangstermijn af. Concreet betekent dit dat Groot Britannië (Engeland, Schotland en Wales) vanaf 1/1/21 een 3e land is, waarvoor douaneformaliteiten noodzakelijk zijn bij in- en uitvoer
De Britse overheid stelt dat de benodigde overheidssystemen en infrastructuur op tijd beschikbaar zijn. De Britse regering heeft een financieringspakket van £705 miljoen aangekondigd voor grensinfrastructuur, banen en technologie om ervoor te zorgen dat de grenssystemen van GB volledig operationeel zijn. Het Britse Border Operating Model is gepubliceerd: www.gov.uk/the-border-operating-model Dit model beschrijft de belangrijkste douaneprocessen die alle importeurs en exporteurs zullen moeten voltooien, inclusief enkele aanvullende processen die alleen op bepaalde producten van toepassing zijn.
De keuze van de juiste ICC Incoterms®-conditie kan per bedrijf verschillen. Er is geen standaard leveringsconditie voor zendingen van of naar het VK na 1-1-2021. Het feit dat Engelse klanten vaak vragen om DDP, komt waarschijnlijk omdat ze zelf geen ervaring hebben met douaneformaliteiten. Toch adviseren we bedrijven om hier terughoudend in te zijn, aangezien DDP betekent dat de verkoper zal moeten inklaren en een lokale levering doet in het VK. Dit heeft fiscale consequenties in het VK, waaraan je als verkoper zal moeten voldoen. Let op: Bedrijven die de aangifte zelf willen doen in het VK, kunnen in aanmerking komen voor een vereenvoudigde importaangifte. Deze kan worden toegepast voor importaangiften in de periode van 1 januari 2021 t/m 30 juni 2021. Meer informatie: www.gov.uk/using-simplified-declarations-for-imports
Na 31 december 2020 heb je een EORI-nummer nodig dat begint met GB om goederen van of naar het VK te verplaatsen. Het EORI-nummer kan in 5-10 minuten worden aangevraagd op gov.uk/eori.
Phimex Douane Expediteurs is sinds de oprichting een onafhankelijke onderneming gespecialiseerd in douanezaken. Onze onderneming staat bekend om zijn kwaliteit, betrokkenheid en efficiëntie. Wij handelen uw opdrachten snel en accuraat af door doelgericht en met een compact team samen te werken.
Mocht u wekelijks veel export zendingen hebben die naar het VK geëxporteerd worden, dan hebben wij een oplossing op maat. samen met Phimex connect kunnen we de efficiëntie en snelheid van de douaneformaliteiten verhogen. Dankzij de investering in een nieuw programma is automatische gegevensuitwisseling eenvoudig en veilig. Uw systeem kan eenvoudig aangesloten worden op ons douane systeem.
Als u slechts enkele zendingen heeft, dan kan Phimex ook u van dienst zijn. Middels de investering in Phimex On Demand, kunt u zelf snel en efficiënt een export aangifte middels ons douane systeem maken. U kunt u hiervoor aanmelden door het contact formulier op de Phimex on demand pagina in te vullen.
Er komt geen verlenging van de overgangsperiode. Het VK heeft gezegd dat het geen verlenging wil. Die mogelijkheid was er wel, zo staat in het terugtrekkingsakkoord. Het VK en de EU hadden de verlenging dan voor 1 juli 2020 samen moeten afspreken. Lees het terugtrekkingsakkoord van het VK van 12 november op de website Eur-lex van de Europese Unie.
Indien u op zoekt bent naar een agent in het Verenigd Koninkrijk, welke voor u uw douane zaken daar kan behartigen, dan werkt Phimex samen met een vaste douane agent. Dit kan zowel op import als op export gebied. Neem hiervoor contact met ons op zodat we de mogelijkheden met u kunnen bespreken.

Meer weten? Vraag vrijblijvend informatie en tarieven aan

Connect

Onze diensten

Phimex kan u van dienst zijn op verschillende gebieden. Hieronder volgt een
opsomming van de verschillende diensten: